Diodlaser hårborttagning

Ivan Hudvård har uppgraderat hårborttagning maskin med ännu effektivare laser!

Den nya hårborttagning maskin består av en innovativ laser som kombinerar 3 laser våglängder: 755 nm – 810 nm – 1064 nm i ett enda innovativt handstycke för att ta bort hår. Dessa är inriktade på permanent hårborttagning i olika vävnadsdjup. Kombinationen av absorption och penetrations nivåer med dessa tre olika våglängder ger dig hög säkerhet och snabba resultat för permanent hårborttagning.

Vad är permanent hårborttagning?

Permanent hårborttagning betyder att man uppnår ca 75-90% hårreduktion jämfört med utgångsläget. De hår som eventuellt är kvar blir i regel tunnare och ljusare än de håren som man hade innan man började behandlingen.

Hur fungerar det?

När ljuset tränger sig in i huden absorberas det i mörkt pigment och omvandlas till värme upp till ca 70° C och förstör dom hår producerande cellerna.

Vad är förutsättningarna?

För att hårborttagning skall fungera är det nödvändigt att hårstråna är mörka, innehåller melanin dvs pigment, och att huden inte är alltför mörk.

Vita och grå hårstrån är mycket svåra att ta bort. Rödhåriga har ett annat pigment som heter pheomelanin och är mycket svårare att uppnå fullgott resultat.

Hur många behandlingar?

Bara de hårsäckar som är i växtfas är mottagliga för behandling. På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas (undantag huvudhåret där 90% är i växtfas) och det är dessa hårsäckar som förstörs vid behandlingen. De hårsäckar som är i vilofas kommer att börja producera hår 1-2 månader senare och det är då dags för nästa behandling.

Det är högst individuellt hur många behandlingar som behövs, men generellt kan man säga minst 6-8 behandlingar för att bli av med den mesta av behåringen på en hudyta. Några kunder svarar mycket bra och behöver bara 5-6 behandlingar och några få har behövt fler än 12 behandlingar. Tunna och ljusa hår kräver betydligt flera behandlingar än tjocka och mörka hår.

Gör det ont?

Ljuspulsen känns som ett värme stick i huden. Smärtupplevelsen brukar tolereras väl av de flesta.

Att tänka på vid behandling

Eftersom behandlingen går ut på att det ska finnas hår i hårsäckarna ska man inte vaxa eller rycka bort hår minst 4 veckor innan behandling. Man ska även undvika sol och solarium två veckor innan och en vecka efter behandlingen. Använd solkräm med hög solskyddsfaktor om du vistas i solen under den här perioden. Håret ska rakas dagen före eller samma dag innan behandling.

Som regel syns det inte något på huden efter behandlingen. I en del fall kan det uppstå små röda prickar eller blåsor i samma storlek som hårsäcken. Detta är p.g.a värmen från ljuset och försvinner efter en kort tid. Om huden känns torr eller blir röd brukar det hjälpa med lite aloe vera gel eller after sun lotion.

.

1. Ansikte

700 kr

2. Hals

400 kr

3. Haka

300 kr

4. Kinder

400 kr

5. Överläpp

300 kr

6. Polisonger

400 kr

7. Bikinilinje

OBS! Endast för kvinnor.

600 kr

8. Brasiliansk

OBS! Endast för kvinnor.

750 kr

9. Bröst

600 kr

10. Dekolletage

600 kr

11. Nacke

400 kr

12. Underarm

700 kr

13. Överarm

700 kr

14. Under + Överarm

1000 kr

15. Händer

300 kr

16. Armhålor

500 kr

17. Magsträng

400 kr

18. Hela magen

600 kr

19. Axlar

600 kr

20. Rygg

950 kr

21. Svank

500 kr

22. Bröst + magen

950 kr

23. Lår Fram/Baksida

OBS! Endast för kvinnor.

800 kr

24. Lår Fram + Baksida

OBS! Endast för kvinnor.

1400 kr

25. Underben Fram/Baksida

700 kr

26. Underben Fram + Baksida

1200 kr

27. Lår + Underben

OBS! Endast för kvinnor.

1900 kr

28. Fötter

300 kr

COVID-19 information

Hej kära kunder, vårt viktigaste mål är att göra er hälsosamma och att hålla er friska därför är det viktigt för oss att ta ansvar för att förhindra smittan av COVID-19.

På grund av detta har vi beslutat följande:
- Att ni ska stanna hemma om ni känner er sjuka eller krassliga. Tänk på din egen och andras hälsa.
- Eftersom Coronavirus/COVID-19 är en pandemi kan man lika gärna har blivit smittad i Italien, Österrike, Tyskland, Schweiz, Kina, England, Frankrike, Danmark såsom Stockholm, Göteborg... Därför ber vi och samtidigt uppmanar er som har varit ute och rest att stanna hemma i minst 14 dagar även om ni känner er friska.

Vi hoppas på er förståelse och vi kommer att informera när begränsningarna upphör!

Med vänliga hälsningar
IvanHudvård

Våra öppettider är som vanligt!

Viktig information
gällande avbokning

Kom ihåg att en eventuell avbokning ska göras senast 48 timmar innan behandlingen börjar. Om du inte kommer eller inte avbokar din tid minst 48 timmar innan behandlingen blir du debiterat fullt pris.

Varför debiteras du?
När du bokar en tid oavsett om det är på nätet eller via telefon avsätts en person för att utföra jobbet. Skulle du inte dyka upp på avtalat tid går vi miste om att boka in andra kunder som behöver hjälp.

Kom i tid till din behandling!
Gärna 5 minuter innan din behandling börjar.